IInternetul e plin de informații legate de epilepsie. Doar că unele nu sunt adevărate sau prezintă date voit eronate legate de aceastăp afecțiune. Am căutat siteuri sigure de unde să ne asigurăm că informațiile pe care le citești sun reale și sigure.

Epilepsia este o boală cronică a creierului care afectează aproximativ 65 de milioane de oameni în întreaga lume, conform cercetătorilor. Boala se manifestă prin convulsii recurente, episoade scurte de mișcare involuntară ce pot implica o parte a corpului (epilepsie parțială) sau întregul corp (epilepsie generalizată), uneori fiind însoțite de pierderea cunoștinței..... citește mai mult

Ce este epilepsia?

Epilepsia este o boala cronica neuniforma a creierului care afecteaza aproximativ 50 de milioane de oameni din intreaga lume, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Boala se caracterizeaza prin convulsii recurente, care sunt episoade scurte de miscare involuntara care pot implica o parte a corpului (partial) sau intregul corp (generalizata)  .. citește mai mult

Ce este epilepsia- un alt site cu informații sigure

Informații legate de epilepsie

Cel mai complet site legat de medicamente inclusiv cele pentru epilepsiehttps://www.drugs.com/

 

Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari bruste si intense de activitate electrica in creier. Aceasta activitate electrica anormala de la acest nivel se manifesta clinic prin convulsii care afecteaza controlul miscarii, al vorbirii, al vederii sau chiar al starii de constienta.citește mai mult

Ce este epilepsia- un material al Conf. Univ. Dr. Leonard Azamfirei

De departe cel mai complex site legat de medicamente. Informații sigure, atât pentru cei cei ce au această afecțiune cât și pentru medici. Există o secțiune mai simplă , dedicată celor cu cunoștințe reduse medicale și una pentru experți, pentru cei ce cunosc bine medicina. Foarte important este faptul că se arată efectele secundare raportate pentru a avea o imagine mai clară dacă tratamentul e bun sau dacă trebuie făcute ajustări.

Ceea ce e foarte important de reținut în cazul acestor site-uri medicale este că le e nu ne transformă în medici,  Ele nu ne dau puterea de a ne coordona singuri tratamentul pe baza acelor informații. Sunt un ghid foarte bun dar deciziile legate de tratament le ia intotdeauna medicul tău neurolog.

Site-ul este doar în limba engleză și nu e recomandabil să te folosești de traducerea google translate pentru informații atât de tehnice cum sunt cele medicale.

 

Un site plin de informații legate de epilepsie managementul eiși alte informații utile https://www.epilepsy.org.uk/info

 

Un site în limba engleză creat de un ONG din Marea Britanie care se copă de persoanele cu epilepsie. Pe acest site vei găsi aproape orice informație legată de ce este epilepsia, tratamentul și  managamentul ei. E unul din cele mai complexe site-uri care îți oferă o imagine destul de clară a felului cum poți să-ți trăiești viața având această afecțiune.

 

Cart

    Website Created & Hosted with Website.com Website Builder